Konstant røg fra pejs og skorsten

Hvis pejsen altid ryger er problemet som regel en blokeret pejs.

Nogle gange er et røg problem forårsaget af en delvis eller fuldstændig blokering af skorstenen.

Oplagring af lufttryk i huset

Selv om dette problem nogle gange kun viser sig når ilden brænder lavt kan det for nogle super isolerede huse være et konstant problem. Hvis du har et tæt- isoleret hus, et luftskifte system eller udstødnings ventilator i drift burde dette være nogle af de første muligheder du udforsker. Hvis der ikke er tilstrækkelig luft til rådighed i huset for at tillade pejsen at trække luft vil den ryge.

Pejs røgkammeret er for lille

Den trekantede hulrum (ovenfor spjældet), som tragter røgen op i røgkanalforingen kaldes røgkammeret. Mens et overdimensioneret røgkammer kan føre til vanskeligheder med at få trækket luften (hvis røgkammeret er for lille) kan røg i undertiden slippe ud i toppen af kaminåbningen og ind i lokalet.

Når ilden er slukket, skal du åbne spjæld og skinne en lommelygte op i røgkammeret.

Sikkerheds advarsel: Brug handsker, beskyttelsesbriller og høreværn mens du arbejder med din pejs. Pejsens kanter er skarpe og kan skære dig. Affald i røgrøret kan komme ind i dine øjne og ører og derved forvolde skade.

Sidevæggene i røgkammeret bør ikke være mere end 45 grader (lodret). Normalt er røgkammeret omkring tre meter høj. Hvis jeres er tættere på 200cm, eller kortere, kunne det være synderen. En røg beskytter eller pejse døre kan løse dette problem.

Pejse røg beskytter

En røg beskytter er et stykke ikke-brændbart materiale (sædvanligvis stål) anbragt over toppen af kaminåbningen, nedsænket ned i åbningen.

Før du køber en prøv dette: Tag et stykke aluminiumsfolie lidt bredere end pejsens åbning, og fold det på midten, for at gøre det mere robust. Når ilden går ud, tape det over toppen af åbningen, der dækker et par cm af åbningen. Overvåg ildens forbrænding i pejsen. Hvis der udslipper røg, sænk folien; hvis der ikke gør, hæv det. Juster det, indtil du finder ud af (a) om det reducere røgen, og (b), hvor meget af åbningen, du har brug for at dække for at løse problemet.

Hvis din folie røg-beskytter virker, gå da ud og køb en røg beskytter mindst lige så bred som aliminumsfolien

Leave a Comment

Filed under pejs, skorsten

Leave a Reply